<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=216656025545213&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Tapiolan Vesiputoustalon purku loppusuoralla

by Tarja Holopainen

Itätuulentien päällä oleva kävelykansi on purettu pois. Puretun kannen tilalla on väliaikaisina kulkuväylinä telinesillat, jotka ovat käytössä siihen asti, kunnes uusi kansi rakennetaan takaisin paikalleen. Itätuulentie on taas avattu liikenteelle ja tiellä alkoikin heti avaamisen jälkeen vilkas liikenne.

Kuva1

Näkymä Itätuulentielle 28.9.2018.

 

Tapiolan Vesiputoustalo on purettu maan tasalle.

Rakennuksesta on jäljellä purkumateriaalien röykkiö. Puretut materiaalit lajitellaan paikan päällä ja kuljetetaan sitten purku-urakoitsijan lajittelukeskukseen jatkotoimenpiteitä varten. Tontilla työskentelee nyt samanaikaisesti viisi kaivinkonetta. Tontilta poistetaan vielä maan sisältä talon perustuksia sekä puretaan uuden Helmakujan viereinen muuri. Purkutyöt päättyvät arviolta lokakuun loppupuolella.

 

Kuva2

Näkymä Tapiolan Vesiputoustalon työmaalle 28.9.2018.

 

Uuden asuinkerrostalon Tapiolan Feenixin tontti ympäröidään neljältä sivulta patoseinillä. Tapiolan Feenixiin tulee kolme pysäköintikerrosta: yksi Itätuulentien tasolle, kerros K1, ja kaksi sen alapuolelle, kerrokset K2 ja K3. Patoseinät suojaavat pysäköintikerroksia. Patoseinän yläpinta tulee suunnilleen Itätuulentien korkeudelle ja sen alapinta ulottuu maan sisällä olevaan kalliopintaan asti. Tähän mennessä tehtyjen kairaustulosten perusteella kalliopinnan syvyys on vaihdellut 6-22 metrin välillä tontin itä- ja etelärajalla.

 

Tapiolan Feenixin ensimmäinen vaihe Espoon Tulilintu on nyt ennakkomarkkinoinnissa!

Tutustu kohteeseen: www.tapiolanfeenix.fi