<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=216656025545213&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Työntekijöiden kertomana

by Mari Herold

Vastavalmistuneena töihin MaxBuildille ja muutto pääkaupunkiseudulle

Hennan omakohtainen kertomus 8/2017                 

Kevät 2017 on ollut suurien ovien sulkemista ja avaamista minulle. Viimeistellessäni tutkintoani Turun Ammattikorkeakoulussa, toi sattuman kauppa minulle mahdollisuuden hakea asukasmuutosvastaavaksi MaxBuildille. Kesäkuun puolessa välissä pääsin aloittamaan työt MaxBuildissä, muutin Turusta pääkaupunkiseudulle ja ennen juhannusta olin myös valmistunut rakennusinsinööriksi.

Vaihto-opintojeni johdattamana suuntauduin opinnoissani korjausrakentamisen puolelle, syventävät opintoni olivat pääasiassa korjausrakentamisen ja työnjohdon kursseja, valinnaiset täytin projektiopinnoilla, jotka tukivat syventäviä kurssikokonaisuuksia. Vaihto-opintoni Hollannissa olivat mm. monialaisessa tiimissä suoritettuja korjausrakentamisen projektiopintoja suoraan paikalliselta AMK:lta kansainvälisille yrityksille. Kaikki nämä vapaudet tutkinnon suorittamisessa muokkaavat meitä vastavalmistuneita yksilöiksi, valinnaiset opinnot hyvin valittuna tekevät meistä innovatiivisia, unohtamatta kuitenkaan vahvaa perusopintojen tuomaa osaamista. Näillä arvoilla rakensin oman tutkintoni hyödyntäen vaihto-opintojen lisäksi useamman suuntautumisvaihtoehtojen kursseja.

Ennen insinööriopintojani olen suorittanut sisustajan perustutkinnon, jonka kautta minulla on vahva pohja toimia MaxBuildissä asukasmuutosvastaavana. Tutkinnot ja koulun penkillä istuminen ei kuitenkaan tee kenestäkään valmista työntekijää, tai asiantuntijaa, mutta uskon että ne valjastavat meidät oikeaan ajattelumalliin työelämää varten. Itse olen parhaimmillani kohdatessa haasteita, tilanteissa, joissa saan haastaa itseäni. Korjausrakentamisessa haasteita kohdataan päivittäin, kuin myös työtehtävissäni asukasmuutosvastaavana.

Haasteet ja uuden oppiminen innostavat ja pitävät työrutiinit virkeänä. Vastavalmistuneena nuorena en ole vanha konkari, enkä ole oppinut "miten on aina ennen tehty". Nuorelta insinööriltä tulee löytyä nälkää oman ammattitaidon kasvattamiseen ja laajentamiseen. Olen viihtynyt MaxBuildillä hyvin, koska joka päivä olen saanut oppia uutta ja olen päässyt haastamaan itseäni jatkuvasti. Innostava työilmapiiri, kannustavat työkaverit ja itsensä haastaminen ovat suuria tekijöitä, joita arvostan työelämässä. Näitä tekijöitä on MaxBuild minulle tarjonnut ensimmäisestä työpäivästä lähtien.

 

Henna Reponen
Asukasmuutosvastaava
Insinööri (AMK)

 

Anssin omakohtainen kertomus 8/2017

Rakennusbuumi ei ollut vielä kevättalvella 2016 ehtinyt käynnistyä täydellä teholla Oulun leveysasteella, eikä rakennusalan yrityksillä ollut tarvetta kesämestariksi haluavalle opiskelijalle, joten mahdollisuudet kesätyöpaikan saantiin alkoivat näyttämään ohuilta. Niinpä päätin lähteä Oulujärveä edemmäksi kalaan ja lähetin työhakemuksen MaxBuildin silloisen työpäällikön sähköpostiin. Toukokuun ensimmäisenä maanantaina puhelin sitten soi Oulussa ja työhaastattelu Helsinkiin sovittiin seuraavaksi päiväksi. Kesätyöt aloitin seuraavalla viikolla ja kesä 2016 menikin sitten nopeasti Herttoniemen Tornin ja Kettukujan työmailla työnjohtohommia opetellessa.  

Kesän kuluessa mietittiin myös mahdollista opinnäytetyön aihetta, mikä olisi hyödyllinen niin minulle, kuin MaxBuildille ja sellainen löytyikin liittyen SharePointin kansiorakenteiden kehittämiseen. Viime syksyn ja talven aikana sitten opiskelin ja tein opinnäytetyötä Oulussa ja kävin säännöllisen epäsäännöllisesti näyttämässä aikaansaannoksiani toimistolla Saijalle ja Esalle, jotka antoivat vinkkejä jatkokehitykseen ja olivat suurena apuna muutenkin. Keväällä koulun työjärjestys alkoi vääjäämättä näyttämään yhä enemmän tyhjää, joten opiskelujen jälkeistä työllistymistäkin piti alkaa miettimään seuraavaa kesää pidemmällä tähtäimellä. Onneksi tässä vaiheessa tuli MaxBuildin konserninjohtaja Kristo hätiin ja tiukkaakin tiukemman työhaastattelun jälkeen minulle löytyi paikka Kettukujan työmaalta. 😉 Enää piti vakuuttaa avopuoliso Etelä-Suomen ihanuudesta, ja ta-daa täällä sitä nyt ollaan työmaainsinöörin tehtäviä hoitamassa.

Töhin oli erittäin mukavaa ja melkein voisi sanoa, että helppoa tulla, sillä työmaa, MaxBuildin työnjohto, aliurakoitsijat ja tavarantoimittajat olivat ennestään tuttuja, samoin kuin työkaverit. Muussa tapauksessa liikkuvaan junaan olisikin ollut huomattavasti vaikeampaa hypätä mukaan. Riho, Tommi, Juhamatti ja Saija tulivat tutuiksi jo edellisenä kesänä samoin kuin iso osa konttorin työntekijöistä työasioissa ja AfterWork-tapahtumissa on tutustuttu myös muuhun henkilökuntaan.

Parasta tämän hetkisessä työssäni on kyllä jatkuva oppiminen. Lähes joka päivä tulee jotain uutta oppia rakentamiseen liittyen. Tärkein oppi ehkä on, että monta kämmiä on jäänyt tekemättä, kun on kysynyt työkavereilta ensin. Koulun penkillä kyllä oppi montakin juttua, mutta ihan kaikkiin asioihin ei sieltäkään vastauksia saanut. Lisäksi nuorena kaverina olen kuitenkin saanut hyvin vastuuta, mitä ei pidä ottaa itsestäänselvyytenä, ja muutenkin MaxBuildin työnjohtoporukka toimii mielestäni kaikin puolin hyvin yhteen. Mukavaa on myös, että pääkonttori on "lähellä" ja sieltäkin löytyy helposti apua niin työmaan toimintaan liittyen, kuin muihinkin asioihin.

 

Anssi Juntunen
Työmaainsinööri / Työnjohtaja

 

YOU MAY ALSO LIKE