<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=216656025545213&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Markkinointiharjoittelussa MaxBuildilla

by Aija Peltola

Olen kolmannen vuoden liiketalouden opiskelija, suoritin tradenomiopintoihini liittyvän puolivuotisen työharjoitteluni MaxBuildilla syksyllä 2018. Olen erikoistunut opinnoissani digitaaliseen markkinointiin ja pääsinkin näitä taitojani tässä työharjoittelussa syventämään. Puoli vuotta oli hyvä aika harjoittelulle, ehdin paremmin tutustua yritykseen ja nähdä työn tuloksia hieman pidemmällä aikavälillä.

Tavoitteenani markkinoinnin suhteen oli saada MaxBuildille lisää tunnettuutta, yhdenmukaistaa yrityksen imagoa sosiaalisen median kanavissa, sekä verkkosivuilla ja oppia ymmärtämään eri kohderyhmien tarpeita paremmin analytiikkaa seuraamalla. Henkilökohtaisina oppimistavoitteinani oli oman osaamiseni kehittäminen osa-alueilla, joita haluaisin työurani sisältävän jatkossa.

 

aijapeltola –

 

Työt sujuvat paremmin hyvällä porukalla

Mukavat työkaverit ovat tärkeä osa töissä viihtymistä, itse koen, että vastaanotto oli erittäin hyvä ja töihin oli mukava tulla joka päivä. Toimistolla ja työmailla työskentelee monen eri alan osaajia, joka tekee tavallisista lounas- ja kahvikeskusteluistakin mielenkiintoisia.

Harjoittelujaksoni aikana pääsin tekemään monipuolisesti erilaisia markkinoinnin työtehtäviä ja pidin erityisesti siitä, että sain työskennellä itsenäisesti ja oppia oman tekemisen kautta. Työtehtäviäni olivat muun muassa sosiaalisen median kanavien päivittäminen ja kanavien yhdenmukaistaminen, sisällöntuotto, sekä sosiaalisen median analytiikan seuranta. Toisena suurena osa-alueena työtehtäviini kuului verkkosivujen ulkonäköön ja rakenteeseen liittyvät muutokset, hakukoneoptimointi, sekä analytiikan seuranta verkkosivuilla eri työkaluja käyttäen. Näitä asioita olen opiskellut aiemmin ja saanut jonkin verran opetella myös käytännössä, onnekseni työnkuvani MaxBuildilla muokkautui yrityksen puolelta asetettujen tavoitteiden ja tarpeiden lisäksi oman osaamiseni ja mielenkiintojeni mukaisesti.

 

Harjoittelu selkeytti omaa urapolkua

Minulla ei ollut rakennusalasta aiempaa kokemusta, joten oli myös todella mielenkiintoista saada hieman tutustua uuteen alaan, opittavaa riitti ja olisi tietysti riittänyt paljon enemmän, mitä tässä ajassa ehti ymmärtää. Koska työnkuvani oli tiedottaa ajankohtaisista asioista, pääsin mukaan monenlaisiin palavereihin ja tapahtumiin, työmaille, sekä sain tavata yhteistyökumppaneita. Varsinaisen työn lisänä nämä yhteiset kokoontumiset ja ajatustenvaihdot olivat tämän harjoittelun parhaita hetkiä.

Harjoittelu oli kaiken kaikkiaan opettava ja motivoiva kokemus, opin paljon uutta käytännön markkinoinnista, sain selkeytettyä omaa suuntautumistani markkinoinnin kentällä, tutustua toimistoympäristössä työskentelyyn ja tavata paljon hienoja ihmisiä.

Nyt on aika palata vielä pariksi kuukaudeksi koulutöiden pariin ja katsoa, mihin tästä seuraavaksi jatketaan. Toivon kaikkea hyvää koko MaxBuildin henkilöstölle!