<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=216656025545213&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Aloittelevan asuntosijoittajan tarina

by Mari Herold
Aloitteleva asuntosijoittaja Max haluaa itse vaikuttaa omaan eläkeikäänsä sijoittamisen avulla ja on juuri ostanut ensi asuntonsa. Neljäkymppiset lähestyvät ja Max on alkanut miettimään, miten hän voisi vaikuttaa oman eläkeiän alentamiseen, niin etteivät hänen tulot tippuisi huomattavasti. Maxilla on nimittäin haave, että hän voisi jäädä eläkkeelle mahdollisimman varhain n. 55-vuotiaana, ilman että hän silti joutuisi karsimaan elintasostaan. Olisihan se kiva, että eläkkeellä ollessa olisi myös varaa tehdä niitä asioita, joista työntekijänä voi vain haaveilla.
 
Matalan riskin asuntosijoittaminen kiinnostaa Maxia ja tutkittuaan tarkemmin asiaa hän päättää ostaa ensimmäiseksi sijoitusasunnokseen MaxBuildin uudiskohteen Helsingin Herttoniemestä. Kohde sijaitsee vain lyhyen ajomatkan päässä Maxin omasta kodista, jonka Max kokee positiiviseksi asiaksi vuokraisäntänä toimimisen kannalta. Uudiskohde myös sopii hänen mielestään paremmin aloittelevalle sijoittajalle, onhan se huoltovapaampi ja riskittömämpi kuin vanhempi asunto, mikä tulisi vaatimaan enemmän panostuksia remonttiin ja tuleviin perusparannuksiin. 
 
Keskusteltuaan alan ammattilaisten kanssa ja tehtyään omia vertailuja, Max päätyy sijoittamaan kaksioon, johon hän suunnittelee tekevänsä lisä- ja muutostöiden avulla siirtoseinän, minkä avulla kaksio muuttuu tilavaksi yksiöksi. Ensisijaisesti Max toivoo kuitenkin löytävänsä vuokralaisekseen pariskunnan, koska kahden hengen taloudessa on myös kaksi vuokranmaksajaa, mikä toisi sijoitukseen lisäturvaa varmemmilla vuokratuloilla, vuokralaisen mahdollisen tulotason muuttuessa. Max neuvottelee pankista lainan asunnolle.
 
Kohde on keskustassa hyvien liikenneyhteyksien ja palveluiden äärellä, joten vuokralainen löytyy kohteeseen nopeasti. Vuokralaisen löytyminen uudiskohteeseen on vaivatonta, sillä kukapa ei haluaisi nauttia kodissaan nykyajan teknologiasta ja laadukkaista ammattilaisten avulla valituista materiaaleista sekä viimeistellystä työnjäljestä.
 
Asuntosijoittamisesta kertyy Maxille mukavasti lisätuloa, joten hän alkaa pohtimaan tuoton tuplaamista toisen sijoitusasunnon avulla. Max päätyy jälleen hyväksi todetun MaxBuildin nettisivuille, josta löytää helposti uuden kiinnostavan sijoituskohteen. Seuraavana päivänä hän käy jälleen MaxBuildin avuliaan asuntomyyjän kanssa kohteen läpi ja sopii lainaneuvotteluajan pankista. Koska Maxilla on jo yksi sijoitusasunto, auttaa se häntä uuden asunnon lainan saannissa.
Max toteaa asuntosijoittamisen hyväksi, turvalliseksi ja helpoksi tavaksi kerryttää varallisuuttaan, joten hän tekee lisälaskelmia:
  • " Mikäli hankkisin noin kahden vuoden välein uuden sijoitusasunnon, olisi minulla 55-vuotiaana 8-9 sijoitusasuntoa. Hyvillä kasvualueilla ja pk-seudulla asuntojen arvo nousee tasaisesti..."
 
Tämän jälkeen Max suunnittelee myyvänsä vanhempia omistamiaan asuntoja ja ostaisi tilalle uusia. Kuitenkin niin, että sijoituskohteiden määrä pysyisi samana. Työssäkäynnillä saavutetun eläkkeen lisäksi hän saisi säännöllisiä vuokratuloja, mikä mahdollistaisi hyvän elintason ja eläkkeelle jäämisen huomattavasti nykyistä eläkeikää nuorempana.

YOU MAY ALSO LIKE