Mietitkö asuntosijoittajaksi ryhtymistä?

Tarjoamme sinulle erinomaisia kohteita asuntosijoittamiseen. Valitsemme kohteemme huolella painottaen erinomaiseen sijaintiin, laadukkaisiin hintaan sisältyviin materiaalivalintoihin ja moderniin arkkitehtisuunnitteluun. Laatujärjestelmämme, aikataulutus ja osaavat tekijät ovat avaimet onnistuneeseen uudisrakentamiseen. Parhaimpana referensseinä ovat kohteidemme tyytyväiset asiakkaat.

Seuraamalla asuntovalikoimaamme ja liittymällä sijoittajarekisteriimme saat ensimmäisten joukossa tietoa uusista kohteistamme, jolloin pääset poimimaan herkut päältä. Lisäksi pystyt paremmin ennakoimaan sijoitustoimintaasi ja aloittamaan neuvottelut pankin ja potentiaalisten vuokralaisten kanssa - jo hyvissä ajoin ennen kohteen valmistumista.

Asuntosijoittamisen hyödyt

  • Asuntosijoittamisessa on usein pienempi riski kuin osakesijoittamisessa ja tuotto on parempi kuin pankkitilillä.
  • Asuntosijoittaminen mahdollistaa kiinteät lisätulot ja tasaisen tuoton, minkä lisäksi saat vielä pääomallesi turvaa vuosiksi eteenpäin.
  • Pankit luotottavat sijoitusasuntoja pääsääntöisesti samoin ehdoin kuin omaan käyttöön tulevaa asuntoa, joten lainaraha on edullista.
  • Matalat asuntolainan korot, verovähennyskelpoiset ja pitkät laina-ajat tekevät sijoittamisesta kannattavaa. Vuokratulon kuluessa lainan korkokuluihin, on vuokratulo myös verotonta.
  • Sijoitusasunto käy lainan vakuutena ja antaa suojaa inflaatiota vastaan hintakehityksen ollessa vakaampi kuin jyrkästi heilahtelevien osakkeiden.
  • Asuntosijoittaminen joustaa elämätilanteissa mukana. Sijoitusasuntosi voi olla vuokralla ja tarvittaessa voit ottaa asunnon omaan käyttöösi.
  • Maxi-kotien sijainnin ja niihin tehtyjen laadukkaiden valintojen ansiosta myös asunnon arvonnousu on todennäköistä.

Asuntosijoittajan vuokratessa sijoitusasuntonsa, tulee tuotto sijoitukselle kuukausittain vuokran muodossa ja pitkänajan kuluessa myös arvonnousuna.

Millainen on hyvä sijoituskohde?

Harkiten hankittu asunto on järkevä ja pitkäkestoinen sijoituskohde. Kokenut sijoittaja osaa katsoa tulevaan ja katsoo asuntoja myös tulevaisuuden silmin. Vuokra-asuntoa etsivälle on usein tärkeää asunnon sijainti, kulkuyhteydet, lähipalvelut, asunnon koko, pohjaratkaisut, materiaalit sekä hyvä hinta-/laatusuhde.

Erityisesti kasvukeskuksissa oleville hyväkuntoisille asunnoille voi odottaa arvonnousua, sillä kasvukeskuksissa vallitsee jatkuva asuntopula niiden vetäessä puoleensa työvoimaa ja opiskelijoita. 
Onko koolla väliä?

Huoneluku on usein neliömäärää oleellisempi ja vaikuttaa näin myös vuokran suuruuteen. Asuntosijoittajan kannalta kiinnostavia sijoituskohteita ovatkin pienet asunnot, koska niissä on paras tuotto ja pienimmät kulut. Hyviä vaihtoehtoja sijoittajalle ovat yksiöt ja kaksiot mutta myös kolmiot. Kaksion voi vuokrata pariskunta ja kolmio mukautuu niin kimppa-asumiseen kuin pienen perheen tarpeisiin.

Miksi valita uudiskohde sijoitusasunnoksi?

Etsittäessä ensimmäistä sijoitusasuntoa, päätyy moni vanhaan asuntoon hankintakustannusten vuoksi. Vanhemmissa asunnoissa on kuitenkin usein edessä korjaustarpeita, jotka pienentävät tuntuvasti tuottoa. Uudiskohde on sijoittajalle tältä osin huolettomampi vaihtoehto. Remonttivapaus ja uuden kodin ihanuus ovat myös vuokralaiselle etu, mistä ollaan usein valmiita maksamaan enemmän. Energiatehokkuus, vaivaton asuminen ja uusin teknologia hyödyttävät niin asujaa kuin vuokranantajaa. 

  • Vinkki: Uuden asunnon rahoitusvastikkeen voi vähentää pääomatuloista, jos taloyhtiö tulouttaa sen tilinpäätöksessään. Lisäksi uudessa asunnossa on valmiiksi yhtiölaina, jota voi maksaa pois rahoitusvastikkeella.

Hyödyllisiä linkkejä asuntosijoittajalle